BondeZaidalifahDotCom: DAY 2 : GOLDEN MERMAID STATUE @ SAMILA BEACH PART 1 & CHANG PUAK CAMP PART 2

DAY 2 : GOLDEN MERMAID STATUE @ SAMILA BEACH PART 1 & CHANG PUAK CAMP PART 2

11:15 pm

GOLDEN MERMAID STATUE @ SAMILA BEACHSEJARAH IKAN DUYUNG

Hari Kedua:
Selepas Sarapan di Hotel... Kami bergerak ke Pantai Lagenda Ikan Duyung...
Katanya dulu ada Ikan Duyung kat Pantai ni... tapi sekarang tinggal sejarah jer..



Sarapan Bonde dihotel....Dua biji Telur mata Syukur Alhamdulillah


Nilah rupe Ikan Duyung tu...

Jangan lepaskan peluang Group Photo :)










Berebut-rebut nak bergambar dengan replika Ikan Duyung




Pantai Samila Beach ni memang cantik sekali....
terlihat ketengan disini...


Tak sah kalau kat tepi Pantai tak ade jualan....
Kami tertarik dengan aiskrim Kelapa haah.... Ni yang pernah khaty promote kat Pencarian Bloglist JJCM



Sedap giler Ais Kelapa makan time panas-panas dan harga pula RM 50 Bath iaitu RM 5.00



Kami pilih Ice krim dalam tempurung kelapa....
Rupanya Ice Krim Kelapa ni ada jual dekat Cyberjaya harganye pula RM 10.00 wahhh mahal sungguh... mungkin harga kelapa yg mahal import dari Thai



Bergambar bersama replika Kucing dan Tikus






Ok group Photo :) ddk depan sekali sambil makan Ice Krim... banyak sangat isi Ice Krim.


     
Sejarah dua buah pulau yang katanya berasal dari seekor kucing dan tikus...pulau yang besar tu Koh Noo (Pulau Tikus) yang kecil tu pulak Koh Maew (Pulau Kucing)...Pulau Kucing nampak lebih kecil dari Pulau Tikus kerana terletak lebih jauh dari pantai...

  


Selepas puas bergambar di Samila Beach... Kami bergerak ke :

CHANG PUAK CAMP




Kami melawat gajah je disini tak naik pon... sebabnya kami nak tengok gajah sihat ke tak ? he he he



Gajah meyorok pulak belakang kami..... malulah tu :)




Nampak tut tut biru... pose jap tepi tut tut





Lepas melawat kawasan-kawasan di atas biasalah perut pon lapo.....
Apa lagi....Makan time.... :)

hidangan istimewa hari ni.... ialah :


Keng Sum Siakap + Umbut kelapa,Sedap tau, kalau kat Malaysia kita panggil Asam Rebus...pedas...


Yang ni Sop Keting Lembu... Makan sikit untuk rasa boleh tahan sedap... kene gaul dengan sos dan kicap... kat restoran ni memang femeslah....kami diberi tahu cara memasaknye.. agak lama dan keting tersebut jadi lembut sekali tak liat/keras...
1 hidangan bawah RM 10..

Lepas makan ni Bas balik Hotel....kami biasalah x balik terus berhenti kat town dan Jalan-jalan ...untuk balik ke Hotel... kami menapak jer... sebab Hotel sebenarnya tak jauh pon... :)

Ada sambungan lagi..... Entri seterusnya :)


Terdapat 2 keping pic dr Google disini...




Baca entri yang lain

3 TEGURAN MEMBINA

  1. menarik ni..boleh cuba utk ke sana

    ReplyDelete
  2. wah ! bestnyer bonda jalan-jalan

    ReplyDelete
  3. eh eh ad duyung la . mesti name dye aspalela kan ?

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN