BondeZaidalifahDotCom: CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG

CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG

8:30 am





Satu lagi Novel Karyaseni yang telah diadaptasi ke drama iaitu :

 CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG

Tahniah kepada Penulis kerana  Novel anda diadaptasi....Airisz 
Siapa dah baca Novel ni.... angkat tangan...
 Apa??? tengah tercari-cari kat kedai buku ohhh ruginye lambat sangat perjalan nak pergi beli, baca saja dekat sini ia.

Baca Online disini :










  [CBES 10]

.....Akan bersambung tunggu entri bersambung....


novel Cik Bunga Dan Encik Sombong

SINOPSIS CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG


Mengisahkan seorang gadis, Intan Asnidar yang bekerja di kedai bunga secara tiba-tiba diajak bertunang oleh seorang CEO syarikat besar, Harris Isqandar. Harris terpaksa mencari pengganti bakal pengantin perempuan bagi menggantikan Erny Humairah yang menghilangkan diri. Walaupun Intan Asnidar bukanlah seorang gadis yang cantik tetapi tetap menjadi pilihan Harris. Kasih sayang dipupuk hinggalah lahirnya rasa cinta. 

Erny Humairah muncul semula menagih cinta Harris. Manakala Datin Nora memaksa Harris meninggalkan Intan dan mengugut Intan dengan pelbagai cara agar Harris berkahwin dengan Erny. Walaubagaimanapun Harris bertegas mempertahankan rumahtangga yang dibina. Seterusnya, Harris Isqandar membuat keputusan melepaskan jawatan CEO dan tinggal dikampung membina kehidupan baru bersama Intan. 
Amar Baharin dan Amyra Rosli

Amar Baharin sebagai Harris Isqandar & Amyra Rosli sebagai Intan Asnidar


SIARAN : Astro Prima & Maya HD

NOVELIS : Airisz

PENGARAH : Keoi Hj Khalid

TERBITAN : Global Station Sdn Bhd

PELAKON :

 Amar Baharin, Amyra Rosli, 
Jasmin Hamid, Sasqia Dahuri, Roy Azman, Sura Sojangi, Farisha Irwayu

WATAK PELAKON
Amar Baharin sebagai Harris Isqandar
Amyra Rosli sebagai Intan Asnidar
Sasqia Dahuri sebagai Erny Humairah
Jasmin Hamid sebagai Datin Nora
Roy Azman sebagai Datuk Zahari
Sura Sojangi sebagai Olin
Farisha Irwayu Ghali sebagai Kak Yan 

VERSI Bonde pula,

Cik Bonde Dan Encik Sombong



Bonde dan Amar Baharin






Penyumbang :




Baca entri yang lain

13 TEGURAN MEMBINA

  1. Replies
    1. JM he he he jangan jeles yea... he he he
      selamat menonton Cik Bunga & Encik Sombong

      Delete
  2. smpi 10 je ke? hehe....xsbr nye nk tgk cete ni....sukanya tgk amyra n amar..sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi akan bersambung tunggu yea....

      Delete
  3. Replies
    1. He he he Nama pun Bonde Senyum Riang...

      Delete
    2. Riang Ria Hari Raya...........
      ehh..ehhh.. :p

      Delete
    3. Riang Ria Hari Raya...........
      ehh..ehhh.. :p

      Delete
  4. Oh ini tidak adil...bonde amik gambar ngan abg zain and encik sombong.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg Zen dalam dram KTAR dalam drama ni Amar sebagi Harris Isqandar aka Encik Sombong

      Delete
  5. untung nye bonde dpt jadi heroin dlm Cik Bonde & Encik Sombong

    ReplyDelete
  6. Cik Bonde...?? hehehehehee..
    sweet sangaaatttt... :p

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN