BondeZaidalifahDotCom: WANITA DAN AKTIVITI MENCANDAT SOTONG

WANITA DAN AKTIVITI MENCANDAT SOTONG

8:28 am

Wanita dan mencandat sotong

Betul tak sangka ...sejak kebelakangan ini kaum wanita bekerjaya kini suka meluangkan masa bercuti dengan aktiviti mencandat ?



candat sotong


Bukan mencandat tudung kepala! tetapi mencandat sotong hidup di lautan. Sejak awal tahun lagi, aku sudah banyak menerima tempahan bot untuk aktiviti tersebut. Ramai pelanggan kebanyakannya sekeluarga yang terdiri dari kaum wanita.



Pengalaman wanita dari Melaka ini bercerita tentang minatnya bermula ;

"akak ni tak pernah pon sebelum ni teringin nak memancing, pancing pon tak tahu macam mana nak guna.. Ada satu hari tu bila akak beli pakej snorkeling di Krabi, tekong bot yang baik hati beri peluang kami cuba pancing ikan di situ, Ya Allah..seronoknya bila dapat rasa ikan makan umpan dan tarik tali pancing.. naik ikan mahal pulak tu...huh teruja sangat ! ... akak call nazlee ni sebab nak tempah bot la...nak candat sotong pulak. Perempuan boleh kan?" 
Itu antara perbualan aku dengan pelanggan wanita bot candat.



CARI HOTEL DI TERENGGANU (klik sini)



Mungkin ramai lagi wanita teringin nak cuba aktiviti candat sotong di lautan tapi risau tak ada kemudahan untuk mereka semasa di atas bot. Selalu yang dirisaukan ialah Tandas !



Jadi, untuk pengetahuan semua.. boleh pilih bot yang ada menyediakan kemudahan : Boleh tempah awal..



Sekarang orang berebut-rebut bertanya kekosongan bot untuk bulan May, huh laris macam pisang goreng panas !! alhamdulillah.



Candat sotong


Makan hasil candat memang best, sotong segar segar dimasak oleh tekong dan dinikmati bersama. Rezeki Allah nak bagi...kalau banyak hasil boleh bawa balik atau jual kepada peraih.



Wanita pon boleh mencandat sotong , jika berminat : .



Boleh whatsapp nazlee (0174009726) untuk keterangan lanjut.



candat sotong


Untuk tempahan Iklan di Blog Bonde http//:kumahuitu.blogspot.com harga amat berpatutan untuk anda.

berminat sila :

Whatsapp ke : 0136908331

Sila Email :





Baca entri yang lain

6 TEGURAN MEMBINA

  1. hmm..aktiviti yg nk sgt buat tp smpai sudah xbuat2..bilakah itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chot kalau berminat boleh plan betul2 bila nak g... sekarang musim candat sotong :)

      Delete
  2. sedap kalau buat sotong goreng dengan tepung ni..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mmg power, nak-nak makan atas boat....
      dapat terus je goreng

      Delete
  3. sotong memang feveret khaty..tapi nak pegi candat tue..alahai

    ReplyDelete
  4. sotong.. hehe angah suka makan sotong..tapi bahagian kepala tu tak makan..

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN