BondeZaidalifahDotCom: REVIEW NOTA PURBA : ORANG MISTERI, PADA ABAD INI...

REVIEW NOTA PURBA : ORANG MISTERI, PADA ABAD INI...

9:21 am

Jom Kita berkenalan....

Assalamualaikum dan Selamat Pagi....


Pada hari ini 14 Mei 2015 Blog  Kumahuitu ,  buat pertama kalinya nak review rakan EFG iaitu FR dari blog [NOTA PURBA]. Walau pun tarikh bersejarah Malaysia pada tarikh Semalam 13 Mei 2015.  Kalau dah lupa buka buku Sejarah balik yea... 14 Mei 2015 tarikh permulaan bagi kami group EFG Review seorang ahli.

                                            Exchange Feed Group

Baiklah sebelum tu kita intro sikit mengenai EGF : Exchange Feed Group


Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.


Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.
Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG akan direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.


Siapakah beliau?
Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari.


FR, EFG , #exchangefeedgroup

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian.

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. HahaWhat is chemistry in academic words (not less than 200 words) 

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali untuk cukupkan 200words.", Fr.

EFG Awesome !

ucapan Bonde untuk FR...
"SELAMAT MAJU JAYA" jadikan setiap hari ceria bersama EFG... mulakan hari ini,... untuk maju di masa hadapan...
InsyaAllah, Aamiin.

"Bonde Senyum Riang"














 ~ BONDE :) RIANG~

Baca entri yang lain

36 TEGURAN MEMBINA

  1. ciri-ciri jejaka periang tu memang ada pada FR ...jom singgah blog Nota Purba ; anda akan dibawa ke alam purba :) maybe ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom sama-sama terjah ke Nota Purba jom...

      Delete
  2. Fr ni banyak misteri. penulisan dia x pernah jemu nak baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan biarkan diri anda.... di selubungi misteri

      Delete
  3. xsangka zaman moden masih ada lagi nota purba

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he ni warisnya yg ke berapa tak tahu

      Delete
  4. memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

    ReplyDelete
  5. FR yang kelakar... tp misteri hahahhahaha

    ReplyDelete
  6. Harapan Along semoga Abam FR juga tersenyum riang seperti BONDE :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh Bonde senyum riang baca ini comment

      Delete
  7. FR seorang yang kelakar dan pandai bergurau...rupanya seorang yang kreatif dan berseni...kacak??

    ReplyDelete
  8. Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

    ReplyDelete
  9. misteri pada abad ini..... :D

    ReplyDelete
  10. Fr.. kemisterian dibongkar hari ini dan menjadi lebih tersenyum dan riang mcm bonda

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he he
      Bonde senyum riang je baca

      Delete
  11. Orang misteri gegar ke dia ni hahahahaha

    ReplyDelete
  12. org misteri selalunya istimewa..

    ReplyDelete
  13. jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

    ReplyDelete
  14. penulisan yang tak jemu dibaca :)

    ReplyDelete
  15. Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

    ReplyDelete
  16. Segala persoalan akan terjawab di nota purba

    ReplyDelete
  17. bonde..memang nota purba dia punya entry kebanyakkan sangat unik dan tak jemu membaca

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN