BondeZaidalifahDotCom: DAY 1 - NIGHT MARKET & ASEAN NIGHT BAZAAR PART 4

DAY 1 - NIGHT MARKET & ASEAN NIGHT BAZAAR PART 4

3:16 pm



Dari Floating Market..ke Night Market


Bas bergerak ketempat makan Malam, Kami tak nak balik hotel memandangkan Malam masih muda ha ha ha x sedar diri Bonde... jalan sakan kan! Kami Plan nak jalan-jalan Pekan Hatyai, Night Market dan Asean Bazaar.


Makan Malam di Restoran yang lain....Ala tak ingat nama Restoran ni...Makanan sama jer macam tengahari tadi :) dan seterusnya balik ke Hotel.  Kami turun di Pekan Hatyai... Sebab nak terus jalan-jalan sambil menikmati Panorama Night Market he he he...


Kat Pekan ni Jam Malaysia baru pukul 8.00 mlm
Waktu Thai baru Jam 7.00 mlm...


Selfie jap...


Tengah pekan, dengan kereta lalu lalang ade gajah.... hu hu hu
takut tak?
tuan punya gajah ni bawa gajah dia... boleh bergambar, kalau nak bagi makan sebungkus tebu dalam 10 Bath, tapi dia tak bagi beli 1 kene beli 3... sebab dalam bungkusan tu ada 4-5 batang jer tebu yg telah diracik kecik2... sekali dia ngap terus hilang...



Ada udang galah jual tepi jalan... dan pelbagai seafood yang lain. Bonde tak beli pon... Cuci mata jer... Kawan-kawan beli barang bonde tengok jer sebab niat memang nak jalan-jalan..belum masa nak beli-beli barang lagi...


Ok naik tut tut nak pergi Night Market... first time naik... laju ko...
10 minit sampai Asean Night Bazzar
sorang bawa 30 Bath RM 3 jer... jakun jap... tengok pemandangan malam di Pekan Hatyai yang sebuk...tut tut berlumba-lumba he he he


Ok dah sampai.....
sini banyak jual Tshirt dan kasut serta aksesori wanita dan lelaki...
Kalau kat Malaysia Macam Down Townlah...

Muka pon dah berminyak-minyak minta dicuci dan badan pulak minta rehat...






Baca entri yang lain

4 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN