BondeZaidalifahDotCom: DAY 1 - HATYAI THAILAND PART 1

DAY 1 - HATYAI THAILAND PART 1

4:00 pm

Assalamualaikum...sambung citer Hatyai Thailand Part 1

Dah lepas Check in Pasport Kastam Malaysia di Bukit Kayu Hitam,Kene Check in Pasport Kat Danok, Thailand Pulak, Lepas tu terus ke Hatyai Holiday Hotel untuk Check In penginapan kami selama 2 malam disini.


Hat Yai  Holiday Hotel

1-3 Chewanusorn Road

Tel : 074-239555, 239818, 239493

Fax: 074-239806


Image result for hatyai holiday hotel
Depan Hotel 

Image result for hatyai holiday hotel 
Katil kami sebelum tambah 1 single bad sebab kami bertiga dalam 1 bilik

Image result for hatyai holiday hotel
Bilik ni agak luas dan selesa...

 
Dalam toilet

  Image result for hatyai holiday hotel

Lepas solat Zohor dan jamak untuk Asar sekali... maklumlah kamikan musafir, siap-siap untuk ke tempat makan...

Sempat mengayakan tudung yang menang GA hari tu he he he


Kedai Makan Muslim Thai Malaysia





Hidangan tengahhari...
Ikan Siapa sweet sour

Tom Yum Original made in Thailand


Memang nak rasa sangat Tom Yum Ori dr Thailandkan... haaa dapat rasa memang puas hati sangat... Sedap sekali...Rasa nak hirup sop.. memang terbaik...


Ayam Masak Gajus

Ni Pun sedap... kacang gajus memang fav.. tapi takberapa suka makan cara dimasak begini.

Telur Dadar
Biasa jer...



Masuk kedai mesti search wifi dulu

Desert dia buah mangga sungguh manis umpama harum manis


Ok makanan ini semua termasuk dalam pakej trip ni... jadi... semua tinggal makan sahaja...

Alhamdulillah kenyang... suka hati :)



Baca entri yang lain

23 TEGURAN MEMBINA

  1. tang gambo tomyam tu tenung lamaaa jer...dapnyeee :)

    ReplyDelete
  2. bestnye tomyam...
    #clickclicknufnang
    #www.azirahman.com

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. best nye p thailand bonda .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lela Jalan-jalan cari makan... & tgk Negara orang sekali

      Delete
  5. Bonde...nanti last entry letak kos travel eh...ni antara lokasi dalam wishlist SA ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kos semua siap makan Rm 400 perjalanan menaiki bas he he he

      Delete
  6. xpernah sampai hatyai lagi.. sedap nengok tomyam tu..hii

    ReplyDelete
  7. oaling best g hatyai bila makan tomyam! best gilaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tom yam nye rasa sama... tapi lebih sedap dari rasa dimalaysia...

      Delete
  8. itu tom yam ori thai, sama tak org sana yg meniaga makan kat sini..rasa dia ok?

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN