BondeZaidalifahDotCom: CERITA SERAM SABTU

CERITA SERAM SABTU

12:16 pm


Seminggu yang lalu.... Baru nak share...

Guruh dentam-dentum. 
Sesekali bunyi angin selit-selit nyaring ikut sliding door balkoni. bunyi macam bersiul.

Tengah malam kalau hujan lebat mesti syok tidur kan.

Sambil scroll WhatsApp & layan Facebook, tiba-tiba terdengar suara kanda kat  kat luar sambil ketuk grill.

"Yangg, buka pintu Yangg...abg takde kunci ni. Sejuk gila kat luar ni."

Tanpa rasa curiga, 

aku keluar bilik dan ingin turun ke bawah, nak buka pintu, tiba-tiba pintu bilik Fatin terbuka dan dia jenguk sikit sambil teriak dari dalam...

"Jangan buka pintu! Sebab atin pun dengar suara tu!" kan Ayah ke Perak...


Ah! Sudah!!!!! Kalau kau orang dalam situasi ni, yang mana satu kau akan percaya???

Lepas tu baru teringat,

Abang pergi Perak, Fatin ada Kem dekat sekolah rupanya.




pic dari google novel gedebook :
sila dapatkan di kedai-kedai berhampiran...anda

Baca entri yang lain

12 TEGURAN MEMBINA

  1. hbis tu bonde.. ape jadi? dpt tido x? aiyoyo

    ReplyDelete
  2. Erk...kejadian benarkah ini..aduyaiiiiii....seram plak...

    ReplyDelete
  3. mcm best je ni..kne cari jugak ni

    ReplyDelete
  4. bonde ! terkejut kite taw .

    ReplyDelete
  5. hahahaha nasib baik buka link.. malam masih awal...

    ReplyDelete
  6. Bondeeeeeee, hahahaha. Nasib Sha baca hari senin pagi :D

    ReplyDelete
  7. Seram jugak kalau betul-betul terjadi kat diri sendiri!

    Jemput singgah ke blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Bonde cadang nak buat novel seram.... seram tak ? ini semua rekaan...
    maaf buat anda semua terkejut....

    :) riang....

    ReplyDelete
  9. seram tapi comel la..hantu siap selfie sambil peace yooo

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN