BondeZaidalifahDotCom: SAHARA APPLE VINEGAR

SAHARA APPLE VINEGAR

11:33 am

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT PAGI...

HARI NI BONDE NAK CERITA SIKIT TENTANG SAHARA APPLE VINEGAR 
"CUKA EPAL"

NAK TAU KHASIATNYA SEPERTI DIBAWAH :


KHASIAT SAHARA APPLE VINEGAR 
"CUKA EPAL"



1. Merangsang pemecahan lemak 



2. Melancarkan perjalanan darah 

3. Menguatkan tenaga dalaman 

5. Melawaskan usus besar dan kecil 

6. Juga berfungsi sebagai: Anti-alergik, Anti-septik, Anti-anemia, Anti-ulcer 

7. Masalah kulit seperti jerawat 

8. Menghalang penyerapan atau timbunan lemak 

9. Meningkatkan metabolisme di bahagian tubuh tertentu 

10. Menyingkirkan air berlebihan dan bahan buangan (Pemparitan Limfatik) 

11. Melembapkan dan mengencangkan kulit 

12. Mencegah dan mengawal selulit 

13. Melangsingkan bonggol lemak yang tidak perlu terutama di bhgn perut, tepi dan belakang lengan, pinggul dan peha

14. Meredakan sakit dan sengal sendi

15. Menurunkan risiko masalah jantung dan barah

16. Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung dan pengelak barah 

17. Meningkatkan kesihatan membran paru-paru 

18. Meningkatkan kesihatan tulang dgn menambah bahan kimis (boron) padas mineral tulang 

19. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah 

20. Membantu mengekalkan berat badan yang ideal 

21. Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak, dan sebagainya. 



                 BONDE BELI DI MAHNAZ SHAH ALAM RM 8 SEBOTOL





Cara pengambilan Bonde seperti dibawah :



campurkan 3 sudu cuka epal dalam 1000 ml air + satu sudu Chia Seed.
Tambahan...
Minum seminggu sekali jer...
x boleh hari-hari.. 
mcm minum air detox tu... tau!

Selamat Mencuba !



Baca entri yang lain

11 TEGURAN MEMBINA

  1. campur dalam amsakan sedaaap :D

    ReplyDelete
  2. Bonde riang dan bonde sihat selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah :) Aamiin...

      Ke arah menuju kesihatan baik...

      Delete
  3. lepas ni boleh la Bonde try cuka kurma pula.. kurang "tajam" berbanding cuka epal.... :)

    ReplyDelete
  4. Assalam bonde,
    iols macam takuit sikit la naka makan food & minuman berasaskan epal ni
    badan iols macam tak tahan
    mudah sejuk & tangkap urat
    kalo la boleh makan sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAALAIKUMUSALAM...
      KALAU MACAM TU BAHAYA...
      DAH TAU TAK BOLEH JGN CUBA2... AKAN MEMUDARATKAN...MAY BE BOLEH CUBA CARA LAIN...

      Delete
  5. nice info bonde.. murah jugak tu :)

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN