BondeZaidalifahDotCom: PANDU CERMAT JIWA SELAMAT...

PANDU CERMAT JIWA SELAMAT...

9:24 am

Assalamualaikum dan Selamat Pagi...

Salam 1 Malaysia... Apa Khabar rakyat Malaysia... moga sihat ceria...

Setiap pagi ada saja kemalangan berlaku dalam perjalanan nak pergi kerja.. Rasa seriau ada, cuak ada... bila nak bawa kereta.. ke pejabat...

Mari bagi umat Islam bacalah doa naik kenderaan seperti dibawah ni :

Image result for doa naik kendaraan

Atau kalau tak sempat bacalah :


Image result for bismillahirrahmanirrahim
Cerita Pagi ni :

Memandangkan pagi ni hampir seorang wanita nak menghimpit kereta Bonde... memotong laluan kiri, tanpa beri signal hadoiiii sangat tak bersopan cara mu itu... wahai cik adik... kereta awak baru no plat pon baru 2 hari kot dapat kunci... tak sayang kereta awak yang baru tu... sila sayang nyawa yea..

Cik adik nak tanya ada lesen ke tidak ?

Nak tanya lagi...
masa ambil lesen hari tu  tidak fokus ke? siapa ajar potong belah kiri yea...

Tanya lagi...
masa belajar dulu tu ada tak belajar peralatan yang ada kat kereta iaitu "side miror" tahu tak apa kegunaan "side miror"/cermin padang kiri-kanan?

Nak nasihat untuk Cik Adik Pergi duduk ujian memandu sekali lagi...
cara Cik Adik tu membahayakan pemandu lain.

Bonde nasihat, bukan Bonde marah... Take Note!

 ~ BONDE :) RIANG ~

Baca entri yang lain

13 TEGURAN MEMBINA

  1. Tak sayang diri sendiri pun kenalah menghargai diri orang lain kan bonda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah... menyabarkan diri dengan perangai manusia macam tu

      Delete
  2. alhamdulillah bonde tak injured..

    ReplyDelete
  3. Huhu mcm ini punya org pon adaa..adoii sabo je laaa bonde

    ReplyDelete
  4. Nasihat daripada bonde makan dalam.. takut along dibuatnya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Along....

      Nasihat... kene dengar dan faham x mo masuk telinga kiri kuar telinga kanan :)

      Delete
  5. Sapa la cik adik tu kan...kan bonde dah marah tu....haih...

    ReplyDelete
  6. geram kan ada orang macam ni. kta dah bawa hati2 pun, kadang2 kita yang jadi mangsa.. hmm

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN