BondeZaidalifahDotCom: PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI

PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI

9:33 am

ASSALAMUALAIKUM...

DAN SALAM SEJAHTERA..MOGA SEMUA SIHAT SAHAJA.. INSYAALLAH.

KURSUS PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI, KURSUS INI ADALAH KURSUS PERTAMA YG BONDE HADIRI BAGI TAHUN 2015... KIRANYA KURSUS NI PEMBUKA TIRAI BG BONDE UNTUK MENGISI BUKU LOG LATIHAN TAHUN 2015.

BONDE SUKA TAJUK KURSUS NI...

"PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI"

TAJUK YG AKAN DIBENTANGKAN:

- "PENGENALAN KEPADA HARTA PUSAKA SI MATI.

- PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI MENURUT AKTA HARTA PUSAKA KECIL (PEMBAHAGIAN) 1995.

- WASIATDAN HIBAH MENURUT UNDANG-UNDANG ISLAM.

-PENGURUSAN HARTA PUSAKA SI MATI DI MAHKAMAH SYARIAH.

SEKALUNG PENGHARGAAN :

~MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR

~PEJABAT AGAMA ISLAM DAERAH SEPANG


Baca entri yang lain

12 TEGURAN MEMBINA

  1. Replies
    1. Yeaaa nani, kita kene tau..bab2 gini...
      Mohon pencerahann Dr tuan ustaz

      Delete
  2. Semoha bonde dapat menambah ilmu di dada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengisian yang bagus sekali... Bagi wanita membela nasib selepas kematian suami Dan diceraikan suami... Menceritakan hak hak yg wajib dituntut oleh Isteri Dan anak2

      Delete
  3. owhhh bagus nih...rugi kalau sape tak pergi.nnti share2 lah kat sini kandungan kursus tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bonde akan buat ringkasan kursus InsyaAllah..

      Delete
  4. penting gak ni. benda yang selalu bermasalah di kemudian hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ewan...

      Selalunya kita jarang2 nak ambik tahu... Jika Ada tersalah pihak lain yg berkuasa atas harta Lusaka tu... Kene tau dlm Al Quran Ada sebut hak hak pemberian harta... Haram bg yg bukan berhak menuntut...Dan berkuasa

      Delete
  5. antara perkara yang agak penting untuk kita ketahui kan Bonde, sering kali menjadi punca perbalahan antara waris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak Ana...
      Waris perlu tahu... Anak lelaki bertanggungjawab sepenuhnya...hak ADIK beradik Dan IBU mereka

      Delete
  6. ye tajuk ni sangat penting untuk hidup kita

    ReplyDelete
  7. nanti kongsikan ya bonde isi latihan ini

    ReplyDelete

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN