BondeZaidalifahDotCom: ~TAKTIK SAMUN & MEROMPAK SILA BACA & SHARE

~TAKTIK SAMUN & MEROMPAK SILA BACA & SHARE

12:46 pm

Jom baca....

OKla... x lama lagi nak cuti rayakan pada mereka-mereka yang akan drive balik ke kampung menggunakan lalulintas highway atau pon jalan pintas (jalan kampung) baca la en3 ni buat seketika mana tau berguna! maklumlah malang x berbau, benda kalau nak jadi pon kita x tau... disini ada sedikit info yg bonde nak share... kalau terjadi pada uolls kelak.... 

benda nak jadi kalau boleh kita elak , 

kita tepis jauh2... moga perjalanan balik kampung uolls dipermudahkan...INSYA"ALLAH.


Pesanan dari PDRM,

Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air .

Photo: Pesanan dari PDRM,

Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air .

Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan .

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia .

Jika korang SAYANG dan AMBIL BERAT kat kengkawan, family, sedara-mara dan rakyat Malaysia... SILALAH SHARE dan KONGSI kan perkara ni...
INI CONTOH...


                                                                                                                                                                                       Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. 

Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan .

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia .

Jika korang SAYANG dan AMBIL BERAT kat kengkawan, family, sedara-mara dan rakyat Malaysia... SILALAH SHARE dan KONGSI kan perkara ni...


 ~ BONDE :) RIANG~

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN