BondeZaidalifahDotCom: SOP TULANG RUSUK + DAGING BATANG PINANG

SOP TULANG RUSUK + DAGING BATANG PINANG

5:54 pm

SOP TULANG RUSUK + DAGING BATANG PINANG

Ini En3 semalam setelah dikesan semula. . .baru jumpa....( x sucsesfully downloud line 2 ilang2 masa kat kalumpang nuuu...)
ok la cerita balik yea....

rupanye mereka dah bahagi-bahagikan tugasan tuk bawa menu apa.... jd en ezat ... menu yg dia kene bawa... ialah sop tulang jd... bonde tolong masakkan menu ni . .  mereka dipelawa untuk buat bersama2 dirumah bonde. . . ok tukang potong daging ialah : en nazri, en ujang....& kandaku... firsly mesti ajar takut salah potong daging masaknya lambat nnt. . . lagi pun daging batang pinang...mmg kene berhati2...daging ni bahagian peha lembu. . . lembut dagingnya bila dimasak. tukang cuci daging pula,. . en. hairom, en. zaidi & en izat....(cuci bersih2 tau!!!) bonde pulak sediakan bahan2 tuk rempah dan mesin bahan2 untuk dikisar. . .

ok. . . firsly bonde masukkan tulang rusuk tu dulu ambil masa 3 jam lembutkan daging tu. . . (periuk penuh x boleh besarkan api....) mengelegakkan 2 kali bonde masukan daging batang pinang tu.... tak boleh letak lama2 sebab nnt hancur semua daging tu x sedap pulak kan. . .

dua jam pertama telah berlalu. . .  bonde tgk jam dah pukul 2.30 pagi. . .kami masak ni mlm. . . maklumla semua barang dibeli lepas time keje. . . jadi kami ambil masa sikit disini.. . . pas button pada kanda & encik2 td tu tuk jaga bonde kene tido dah sebab esok seawal 5.30 pg nak bangun da..... sebab nak gerak pkl 7.00 pg....

ok semua.... panjang cerita bonde. . .







Published with Blogger-droid v2.0.4

Baca entri yang lain

0 TEGURAN MEMBINA

~Awak sportinglah....terima kasih bagi comment.
~sila tinggalkan link untuk Bonde balas kunjungan...
~Dari Bonde Senyum Riang


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di iffah208@gmail.com. 

[PENAFIAN] www.bondezaidalifah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. 

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. 

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Arkib Blog

Babab.net

JUMLAH PAPARAN HALAMAN